Geen categorie 

De tuin kinder klaar maken

Nu liggen alle tuinen nog vol met een deken van sneeuw, maar straks in de lente en de zomer is dat wel anders. Dan wil je graag dat jouw kinderen natuurlijk lekker buiten gaan spelen inplaats van binnen voor de televisie hangen. Dan is het wel fijn als de kinderen een plek hebben om lekker te spelen en hun energie kwijt te kunnen. Jij blij, want de kans dat ze dan in de avond snel in slaap vallen is dan ook een stuk groter natuurlijk. 

 

Heb jij ruimte voor speeltoestellen?

Het verschilt natuurlijk ook per tuin waar je ruimte voor hebt. Want de een heeft een grote tuin en kan er een trampoline en een klimrek in kwijt, en de ander moet blij zijn als er een zandbak in past. Of je nu een nieuwe trampoline of een goedkope trampoline aanschaft, van goede kwaliteit moet het altijd zijn uiteraard. Het is fijn wanneer je een veilige plek voor de kinderen kan maken waar zij hele dagen, middagen en uren kunnen spenderen en rond kunnen rennen en springen. Zo kunnen zij straks in de zon buiten spelen. En het fijne is ook, wanneer je zelf een dag vrij bent, kan jij ook lekker van het zonnetje buiten genieten. Want opletten op de kinderen moeten we natuurlijk wel blijven doen.

 

Maar hoe houden we ze nu met de sneeuw bezig?

Maar de lente en de zomer lijken nu nog ontzettend ver weg. Vooral omdat er een dikke laag sneeuw ligt. Je kan het je bijna niet voorstellen dat de zon straks weer gaat schijnen en je zonder jas naar buiten kan gaan. Want nu is het ijs koud buiten en staat de meter op een min getal in plaats van op een plus getal. Maar ook in de sneeuw kan je de kinderen goed bezig houden. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een sneeuwpop. Wie wil nu niet zijn eigen Olaf maken in de sneeuw? En met de fantasie van kinderen, komt ie ook nog eens tot leven. Kom maar door met die warme knuffels? Of een leuk sneeuwballen gevecht. Wie vindt dat nou niet leuk om te doen? En daarna lekker warm binnen onder een dekentje kruipen met een leuke  film en met een lekker warm kopje chocolademelk. Dat maakt deze dagen natuurlijk ook erg leuk. Dus hoe kom jij de komende dagen door? En straks in de zomer wanneer ze uren buiten kunnen spelen?

Meer berichten

Leave a Comment