wonen 

Dingen om niet te vergeten als je voor het eerst op jezelf gaat wonen

Op kamers gaan doen bijna alle studenten vroeg of laat. Verhuizen naar je eigen plekje in een nieuwe stad is leuk en spannend. Verhuizen is nogal chaotisch en áltijd meer geregel dan je denkt. Want er komt naast de verhuizing zelf, een dag vol zweten en sjouwen (maar ook een hoop enthousiasme), nog wel meer bij kijken. Hier op een rijtje wat je vooral niet moet vergeten als je in een nieuwe stad gaat wonen. 

Inschrijven in je nieuwe stad

Om je nieuwe adres als jouw officiële adres te laten registreren, moet je je inschrijven bij de gemeente. Dit is sneller geregeld dan je denkt. Online en met een paar telefoontjes heb je het zo gefikst. Sommige woningen worden trouwens niet eens verhuurd als je niet ingeschreven staat in de betreffende stad. Ook is het slim om te overwegen om je bij een huisarts en tandarts in te schrijven in deze nieuwe stad. Anders moet je voor elk bezoekje aan de huisarts helemaal naar je ouders, en dat is onhandig.

Een fiets

Je wil je natuurlijk zo snel mogelijk op een flexibele manier door de stad verplaatsen. Daarom is het slim om niet te lang te wachten met een fiets uitzoeken. Elke dag drie kwartier doen over de weg van je woning naar je studieplek terwijl je het in een kwartiertje had kunnen fietsen, wordt al gauw zeer vermoeiend. Je kunt een tweedehands fiets van internet plukken, maar meestal zijn die gestolen of versleten. Als je veel moet gaan fietsen is het fijn om een fiets van kwaliteit te hebben. Een stadsfiets dames brengt je overal waar je moet zijn. Maar vergeet vooral ook niet te investeren in een goed extra slot; je wil echt niet dat jouw goede fiets gestolen wordt. En als je eenmaal een fijne fiets hebt, kun je die bij elke verhuizing die op deze eerste volgt weer meenemen naar je nieuwe plek!

De was

Als je geluk hebt, kom je in een studentenhuis terecht waar een wasmachine staat. Maar dit is lang niet altijd overal het geval. Vooral particuliere verhuurders hebben niet altijd een wasmachine tot jouw beschikking gesteld. Dit is verstandig om van tevoren al even te checken. Als er geen wasmachine in jouw gebouw aanwezig is, zorg dan in ieder geval dat er een wasserette bij je nieuwe kamer in de buurt zit. Je wil niet volledig afhankelijk zijn van je ouders en elke week met een grote tas kleding heen en weer reizen. 

Meer berichten

Leave a Comment