Geen categorie 

Een auto volgsysteem voor je wagenpark

Welk voertuig is op welk moment op welke locatie? Het is handig als je hier inzicht in hebt. Niet alleen om te kijken wie wanneer beschikbaar is maar ook om zo efficiënt met je chauffeurs op te gaan. Het is hierin belangrijk dat je niet alleen inzicht hebt maar daarbij ook nog eens besparingen kan halen. Met een auto volgsysteem en andere gerelateerde oplossingen zorg je ervoor als bedrijf dat je inzicht hebt in al je voertuigen en kan je alles gemakkelijk doorrekenen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld kosten besparen en chauffeurs efficiënter inzetten.

Wat doet een auto volgsysteem precies?

Met een auto volgsysteem kan je precies al je voertuigen volgen. Hierdoor kan je via een dashboard zien waar je voertuigen real-time zijn. Het volgsystem werkt door middel van een GPS-tracker die precies bijhoudt waar de auto zich bevindt. Het voordeel hiervan is, is dat je gemakkelijk kan zien hoe je chauffeurs rijden, en of ze bijvoorbeeld onnodige kilometers maken omdat een andere chauffeur op dezelfde plekt is (geweest). Daarbij zorg je ervoor dat bijvoorbeeld overuren en andere gemaakte uren netjes geregistreerd kunnen worden.

De voordelen van een auto volgsysteem

De voordelen van dit systeem is dat je een stuk minder administratieve lasten hebt. Het zorgt er namelijk voor dat alle gemaakte kilometers niet meer handmatig ingevoerd hoeven worden. Het systeem kan de exacte uren registreren en direct kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Hierdoor kan je bijvoorbeeld extreem besparen op onnodige kilometers die gereden worden of kan je wachttijden goed monitoren. Uiteindelijk komt het erop neer dat je een stuk efficiënter te werk kan gaan zonder dat je daarvoor extra uren moet maken. In tegendeel zelfs.

Het voordeel van minder administratieve uren is dat je deze uren kan inzetten voor het daadwerkelijke werk. Hierdoor zal je bedrijf sneller groeien en meer omzet kunnen behalen in dezelfde tijd.

Rijgedrag verbeteren

Een ander voordeel dat ervoor zorgt dat jouw chauffeurs veiliger en zuiniger de weg op gaan is het bijhouden van het gedrag van chauffeurs. Je wil natuurlijk dat jouw chauffeurs niet over de weg scheuren en onnodige brandstof verbruiken. Met een auto volgsysteem kan je dit allemaal bijhouden en uiteindelijk ook terug laten komen in een dashboard. Hiermee kan je bijvoorbeeld een competitie starten met chauffeurs die zich het beste aan de regels houden. Op basis hiervan kan je chauffeurs ook belonen omdat ze tijd en geld hebben bespaard voor je bedrijf.

Meer berichten

Leave a Comment