wonen 

Goed voor je hond zorgen

In de huidige corona samenleving merken we dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huisdier aan te schaffen. En hierbij kiezen ze het vaakst voor een hond. Een hond kan gezien worden als wandelmaatje en als een echt gezelschapsdier en daarom kiezen mensen hier voor. Maar is dit wel zo goed voor de hond zelf? Honden zijn natuurlijk echte familie dieren en ze houden van gezelligheid en warmte. Maar zodra de Lock down weer over is, is het vanzelfsprekend dat iedereen weer wat meer weg is en weer gewoon elke dag naar zijn of haar werk gaat. Dit is een hele schakeling voor je hond en hij kan zich daarom erg eenzaam gaan voelen en dit kan soms zelfs voor depressie zorgen…Dit wil je zo’n lief beestje natuurlijk niet aan doen en daarom is het verstandig om er eerst goed over na te denken. Heb je na de Lock down ook nog genoeg tijd voor je hond? En als je deze vraag met ja kan beantwoorden dan is het een goede beslissing.

Je hond verzorgen

Naast alle aandacht en tijd die je aan een hond moet besteden brengt het ook goede verzorging met zich mee. Een hond moet je namelijk net zo goed verzorgen als een mens. Natuurlijk hoef je een hond geen make-up op te doen of een hele kleding set aan te doen maar goede verzorging voor de vacht is wel van belang. Als je een hondje hebt met korte haartjes zal dit minder veel werk dan bij een hond met een lange, dikke vacht. Voor deze honden geldt dat hij minstens elke 3 maanden goed gewassen moet worden. Voorafgaand aan dit wassen is het belangrijk dat je alle klitten er goed uithaalt, anders kan dit erg pijnlijk zijn. Ook preventie tegen teken en luizen is belangrijk. Als een Teek hond te grazen heeft genomen kan dit erg vervelend en lastig zijn. Wees er daarom vroeg genoeg bij en zorg dat het niet zo ver hoeft te komen.

Uit een asiel

Als je besluit een hond aan te schaffen is het dus belangrijk om over van alles goed na te denken. Het is ook een goed idee om eens in het asiel te kijken. Hier zitten meestal al wat oudere honden en die vereisen dan ook zeker in het begin een stuk minder zorg. Ook zijn zij niet gewend om hele dagen gezelschap om hun heen te hebben dus als jij dan op een gegeven moment weer gaat beginnen met werken zal dit een minder grote overstap voor ze zijn waardoor het hondje niet verdrietig zal zijn wanneer jij weer langer weg zal zijn.

Meer berichten

Leave a Comment