Is het kiezen van een nieuwe ladder moeilijk?

Als je een nieuwe ladder nodig hebt en je er totaal geen verstand van hebt, dan kan het moeilijk zijn een goede ladder te kiezen die het beste past bij jou. Daarnaast moet je op een aantal dingen letten bij het kiezen van een nieuwe ladder. Waar je het voor wilt gaan gebruiken en hoe vaak je de ladder nodig gaat hebben zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Verder zijn er in veel winkels ook allerlei accessoires te krijgen voor jouw ladder.

Wat is het verschil tussen enkele en tweedelige ladders?

De enkele ladder is een van de meest bekende ladders die er te krijgen zijn. Deze ladder moet tegen een muur of een gevel gezet worden en kan niet op zichzelf staan. Enkele ladders zijn erop gemaakt te gebruiken bij klussen op een wat hoger niveau en kunnen niet worden gebruikt voor een tijd langer dan een uur. Als je weinig en korte klusjes doet dan is dit een goede ladder om te kopen. Tweedelige ladders kunnen wel op zichzelf staan, in tegenstelling tot enkele ladders. Ook is de ladder naar boven uit te schuiven, waardoor je deze kunt gebruiken voor klussen op verschillende hoogtes.

Ladder

Waarvoor wil je je ladder gebruiken?

Bij het kijken naar een nieuwe ladder is het noodzakelijk om na te denken over waar je de ladder voor nodig gaat hebben. Als je de ladder maar af en toe nodig hebt voor het vervangen van een lamp of bij het schilderen van een muur dan is een standaard trapladder voldoende.