Geen categorie 

Let hierop bij het inschakelen van een advocaat

Ben jij recentelijk in een ongeluk betrokken geweest? Heftig! Als er een proces komt kijken na het incident, dan kan het erg fijn zijn om een advocaat te hebben die jou bij kan staan in deze situatie. Een advocaat weet immers precies wat wel en niet mag volgens de wet en kan jou helpen bij het verdedigen van je rechten. 

Weet waarom je de advocaat inschakelt en maak een plan

Het is belangrijk om van tevoren te bedenken waarvoor je de advocaat precies wilt inschakelen. Een advocaat kost namelijk best wat geld, het is zonde om een advocaat in te schakelen wanneer dit eigenlijk niet nodig is. Er zijn verschillende soorten advocaten waar je uit kunt kiezen. Voor welke advocaat je gaat is vooral afhankelijk van wat er is gebeurd. Wanneer je als fietser aangereden bent, is het slim om een letselschade advocaat in te schakelen. 

Welke soort advocaat heb ik nodig als ik letsel heb?

Als jij letsel hebt opgelopen door een ongeluk met je fiets, dan is het slim om een letselschade advocaat in te schakelen zoals eerder gezegd. Het voordeel van deze specifieke advocaat is dat hij of zij gespecialiseerd is in zaken waar er letsel is ontstaan. Hij of zij kan jou dus gemakkelijker adviseren en ondersteunen als jij naar de rechter moet. Bovendien kan de advocaat in kwestie jou precies uitleggen wat de procedure is en wat er die dag gaat gebeuren. 

Als jij voor een letseladvocaat gaat is het wel slim om van tevoren het budget af te spreken. Dit is bij iedere advocaat overigens ook de standaardprocedure. Door dit van tevoren te bespreken weet je zeker dat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Als jij geen groot inkomen hebt is het ook nog een optie om op zoek te gaan naar een letseladvocaat die Pro Deo werkt. Zo betaal je maar een gedeelte van de kosten van een advocaat. Let wel op dit is voor veel mensen helaas niet mogelijk.

Hoe vind je een goede advocaat?

Er zijn verschillende manieren om een advocaat te vinden. Tegenwoordig is de makkelijkste manier het internet. Je kunt dan bijvoorbeeld letselschade advocaat Rotterdam invullen. Op die manier krijg je op een vrij specifieke manier verschillende aanbieden van meerdere advocaten bij jou in de buurt. In dit geval zouden dat advocaten uit Rotterdam zijn. Doordat je online meerdere advocaten kunt vinden, kun je ze ook met elkaar vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je bij de juiste advocaat terecht komt.

 

Meer berichten

Leave a Comment