Geen categorie 

Nieuwe schoenen nodig? Zo koop je het beste paar!   

Vind je schoenen kopen ook altijd zo’n uitdaging? We begrijpen je en we kunnen je ook direct vertellen dat je niet de enige bent. Schoenen kopen is natuurlijk één ding maar de zoektocht naar de juiste schoenen is weer totaal is anders. Er zijn inmiddels zo ontzettend veel schoenen waar we uit kunnen kiezen tegenwoordig dat soms door de bomen het bos niet meer te zien is. Kan jij dus wel wat hulp gebruiken bij het kopen van nieuwe schoenen? Dan hebben we hier wat waardevolle tips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1 – Voor welke gelegenheid zijn de schoenen

Je koopt nieuwe schoenen waarschijnlijk met een bepaalde intentie. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar nieuwe schoenen voor het sporten ben je op zoek naar sportschoenen. Wil je juist schoenen die je de hele dag kunt dragen zonder dat je pijnlijke voeten hebt aan het eind van de dag? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar sneakers of andere schoenen die zeer comfortabel zitten. In ieder geval geen schoenen met een hak van 5 centimeter of hoger. Ben je juist opzoek naar schoenen voor een avondje uit? Dan zijn die schoenen met een hak van 5 centimeter misschien juist wel de schoenen waar je naar opzoek bent en ga zo nog maar even door. Bepaal dus van te voren eerst voor welke gelegenheid je de schoenen wilt kopen en ga daarna pas van start.

Tip 2 – Goedkoop is nog steeds duurkoop

Ooit gehoord van het gezegde “goedkoop is duurkoop”? De praktijk wijst keer op keer weer uit dat dit echt het geval is. Wanneer je denkt een goede deal te hebben geslagen omdat je schoenen voor twee tientjes hebt gekocht zul je al snel bedrogen uitkomen. Schoenen die je koopt voor twee tientjes kunnen (bijna) nooit van goede kwaliteit zijn. Schoenen van goede kwaliteit zijn namelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals leer en dit materiaal is nou eenmaal gewoon een stuk duurder. Toch is het zonde als je hierop gaat besparen. Schoenen van goede kwaliteit gaan namelijk een stuk langer mee en zullen ook veel langer mooi blijven zoals de leren veterschoenen uit de Mason Garments heren collectie. Deze schoenen zijn een investering maar wel een lange termijn investering want ze kunnen prima een aantal jaar mee.

Tip 3 – Pas de schoenen zorgvuldig

Hoe pas jij nieuwe schoenen altijd? Even aandoen en erop staan is helaas niet voldoende op de schoenen echt volledig te voelen. Grote kans dat je, de eerste keer dat je er écht mee loopt, helemaal niet blij bent met hoe ze aanvoelen. Het resultaat? Ze zullen al snel naar de achterkant van je kledingkast verdwijnen. Zonde en vooral onnodig. Pas die nieuwe hakken uit de Mason Garments dames collectie gewoon met veel aandacht door er een stukje op te lopen, te rennen en te springen. Als ze bij dit alles prima voelen dan zijn ze meer dan geslaagd en kun je ze afrekenen. 

Meer berichten

Leave a Comment