wonen 

Waarom Douglas hout perfect is voor jouw tuinhuisje

Douglas hout komt oorspronkelijk uit Noordwest-Europa en valt onder de naaldhoutsoorten. Vanwege de positieve eigenschappen wordt het houtsoort steeds bekender en wordt het veel gebruikt voor verschillende toepassingen. Douglas hout is een sterk houtsoort met een roze-achtige kleur. Een voordeel van dit houtsoort is dat het een lange levensduur heeft en lang mooi blijft. Perfect voor je tuinhuisje of overkapping. Daarnaast is de uitstraling van het douglas hout zeer warm en levendig waardoor een gezellige sfeer ontstaat als je gezellig een mooie zomeravond in de tuin zit. Genieten!      

Kenmerken

Wat is er nu zo speciaal en fijn aan dit houtsoort? Ik ben erg te spreken over Douglas hout en zou het iedereen aanraden. Naast de eerder genoemde lange levensduur (10-15 jaar) is Douglas hout goed te bewerken en makkelijk in de afwerking. Het is een zeer hard naaldhoutsoort en dat is natuurlijk wel zo handig voor grotere houtwerken. Verkleuring van het hout komt regelmatig voor maar is heel makkelijk tegen te gaan met beits. Douglas hout kan voor veel verschillende projecten ingezet worden en is bestand tegen meerdere weersinvloeden. Dit houtsoort is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en lengtematen. Om problemen voor te zijn heb ik voor dit duurzame houtsoort gekozen en ik ben er ontzettend blij mee. Binnen no time is mijn tuinhuisje in elkaar getimmerd en het ziet er prachtig uit.    

Tuinhuis 

Na bijna 10 jaar niks gedaan te hebben aan mijn tuin was het tijd voor verandering. Ik heb een grote tuin met veel gras en ruimte voor mooie planten en bloemen. Iets wat ik al jaren mis een een gezellige plek om te zitten in mijn tuin. Ik wilde graag een groot tuinhuis met een terrasje eraan om in de zomer fijn te kunnen ontspannen buiten. Ik heb me laten informeren en kwam direct op Douglas hout uit. Na het uittekenen van mijn perfecte tuin huis zijn we direct aan de slag gegaan en hebben mijn man en ik het tuinhuisje stap voor stap in elkaar gezet. Tot onze grote verbazing verliep dit proces soepeler dan verwacht. Douglas hout heeft een fijne structuur om mee te werken en is makkelijk te verlijmen. 

Ben je dus opzoek naar het perfecte houtsoort voor jouw tuinhuisje, overkapping, schutting of tuinmeubelen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Informeer dan zeker even naar Douglas hout. Het heeft mij een super mooie tuin opgeleverd waar ik nog jaren van kan genieten.

Meer berichten

Leave a Comment