Webwinkels en Webshops 

Wat zijn de mogelijkheden met magnetische verf?

Wil je met magneten dingen op kunnen hangen? Dan kun je een oppervlak beschilderen met magnetische verf of je kunt een kant en klaar magneetbord kopen. Dat laatste kost natuurlijk het minste tijd, maar het levert jou ook weinig mogelijkheden op. Magneetborden zijn niet in veel verschillende varianten verkrijgbaar en ook heb je vaak weinig keus wat betreft kleur en formaat. Met magnetische verf daarentegen heb je ontzettend veel creatieve mogelijkheden. Welke dit zijn en hoe je deze kunt creëren, daar vertellen we je hier graag meer over. Want voor een goed resultaat is een goede aanpak wel van belang.

Mogelijkheden met magnetische verf

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden beperkt als je kiest voor een kant en klaar magneetbord. Vaak is deze zilver, zwart of wit van kleur en de keus in vorm en afmeting is beperkt. Bij magnetische verf kun je zelf bepalen:

  • hoe groot het magnetisch oppervlak wordt
  • welke kleur dit krijgt
  • welke vorm je kiest

Je kunt deze speciale verfsoort namelijk eigenlijk op ieder gewenst oppervlak aanbrengen. Denk aan deuren of kastdeurtjes, maar ook aan delen van een muur of complete muren! Natuurlijk is het wel belangrijk dat het oppervlak glad is, anders zullen de magneten die je er op gaat gebruiken te weinig grip hebben. Maar in principe kun je dus overal aan de slag met magnetische verf! Je behandelt het oppervlak eerst met grondverf voor, zodat de zuigende werking verdwenen is en dan breng je drie of vier lagen magneetverf aan. Dit is nodig vanwege de kleine metaaldeeltjes die er in zitten. Om het producten goed smeerbaar te houden kan het gehalte aan metaal niet te hoog zijn, maar dat betekent ook dat je met één laag verf niet overal metaaldeeltjes krijgt. Vandaar het advies om altijd drie of vier lagen magnetische verf aan te brengen, dan weet je zeker dat er overal metaaldeeltjes zitten en er dus genoeg magneetkracht aanwezig is.

Afwerken

Door de metaaldeeltjes die er in zitten, is magnetische verf altijd grijs van kleur. Sommige mensen zullen dit prima vinden, anderen kiezen liever voor een andere kleur. Dat is geen enkel probleem, je kunt over de magneetverf namelijk een laag muurverf aanbrengen in een kleur die jij mooi vindt. Ook zou je er voor kunnen kiezen om af te werken met whiteboardverf of schoolbordverf, op die manier zorg je er voor dat het oppervlak niet alleen magnetisch is, maar ook nog eens beschreven kan worden! Zoals gezegd kun je het oppervlak waar jij de magnetische verf aanbrengt zo groot maken als je zelf wilt, zelfs hele muren zijn mogelijk. Je kunt dus echt je creativiteit de vrije loop laten! Ken je anderen die wel eens met magneetverf gewerkt hebben, dan heb je misschien wel eens negatieve verhalen hierover gehoord. Vaak komt dit doordat ze te weinig lagen aangebracht hebben en voor een lage kwaliteit magneetverf gekozen hebben. Wil je zeker weten dat jij een goed product gebruikt? Koop het dan bij magneetverfmagneten.nl. Je kunt daar bovendien ook meteen leuke sterke magneten kopen die je goed kunt gebruiken in combinatie met de magnetische verf!

Meer berichten

Leave a Comment